201220112009200820072005-2006
 
Priznanja za delo v društvu 2010

 

LUKA  PERHAJ   IN  KLEMEN  HROVAT

Kot dve peresna deteljica,  sta vedno skupaj pripravljena z mladostno zagnanostjo priskočiti k delovnim akcijam, kot tudi nabiranju gob in spoznavanju rastišč in gliv.

Oba sta vestno hodila na predavanja, ki so bila organizirana v okviru društva in sta uspešno opravila izpit za determinatorja pripravnika leta 2007 društvenega pomena .

Pri  pripravi razstave sta bila vedno prisotna. Še posebno jima gre od rok postavljanje in podiranje jurčka. Prevoze z traktorjem v glavnem opravita ona dva. Na razstavi pa imata zadolžitev urejanje prometa in skrbeti za red na prireditvenem prostoru. Tudi pri pripravi na Vidmu naj bo za determinacije ali pripravo štantov in pospravilo le teh sta vedno priskočila na pomoč, saj so le ti za nas starejše pretežki.

Luka se je še posebno izkazal pri ureditvi ozvočenja, pa tudi harmoniko potegne, da je vzdušje bolj prijetno, in upamo, da jo ima tudi danes s seboj.

Klemen, pa je na razstavnem prostoru pripravil poseben ambient,

ko je lepo uredil vrt lesenih jurčkov, ki jih je sam izdeluje, in v prihodnosti tudi kakšen medved.

Fanta pripeljita še več mladih kaj na mladih svet stoji in v mladih je moč.

 

JANKO RANT

Janko prihaja iz Gorenjske, ker je član lovske družine v Dobrepolju zelo dobro pozna okoliške terene in gozdno floro.

Kmalu po ustanovitvi društva gobarjev Štorovke se nam je pridružil in postal član, kjer z veseljem deluje.

Skoraj vedno se udeleži delovnih akcij, ki potekajo pri gradnji koče in urejanju okolice. Prisoten je na vseh razstavah, kjer pomaga pri pripravi, zelo dobro pa se odreže pri redarski službi. Nikoli mu ni težko opraviti nekaj kilometrov pri dobavi materjala za razstavo.

Pri otvoritvi koče je bil glavni taxi prevoznik vseh, ki niso bili sposobni sami priti do koči. Vse prevoze je opravil povsem v lastni režiji, za kar mu gre posebna zahvala. Janko tvoje sposobnosti in nesebično pomoč
bomo  v društvu še potrebovali.  

 

JELENKO   ILIČ

Še predno je postal član društva, je obiskal prijatelje na delovni akciji na začetku gradnje našega doma. Delo in zagnanost članov društva ga je tako prevzelo, da je takoj daroval za eno paleto cementa, ob enem pa izrazil željo postati polnopravni član.

Z veseljem smo ga sprejeli v naše vrste. Kot član se je z veseljem pridružil delovnim akcijam pri gradni gobarskega doma.

Lep točilni pult, ki je v domu je njegovo delo. Rad prihaja v dom in prime za vsako delo tudi postreči prijateljem in obiskovalcem mu ni težko.

Kolikor mu dopušča čas, je prisoten tudi pri drugih aktivnostih društva, tako pri razstavi kot tudi za šankom . Na razstavi je uporaben

za vse, pri  kuhi, za šankom, pa tudi pri pospravljanju. Zelo rad nabira gobe, še posebno je zadovoljen, ko najde gobo, ki je nima nihče. Takrat se prešerno smeji in razlaga kako je bil ob najdbi trofeje vesel. Predavanje za determinatorja pripravnika je obiskoval v Ljubljani v letu 2010  in seveda uspešno opravil izpit. Jelenko tvoje znanje in sposobnosti društvo rabi.

 

SLAVKO PAJNTAR - PINKI
Pinki je eden od glavnih pobudnikov za ustanovitev drušva gobarjev Šentrumar Hočevje. Ko je Lazarčkov Frenk dal idejo za ustanovitev društva jo je Pinki zgrabil z obema rokama. Ko pa je Frenk obljubil še zemljo za dom, pa je Pinki zavihal rokave, zbral ljubitelje gob v Hočevju in društvo je bilo hitro ustanovljeno. Od tu naprej se je začelo zares.
Na prvi skupščini je bil uradno potrjen za predsednika. Nalog predsednika se je lotil z vso zagnanostjo, najprej z urejanjem dokumentacije potem pa s povezovanjem društva z drugimi društvi in včlanitijo v Mikološko zvezo Slovenije. Vemo, da je Pinki poznan po celi Dobrepoljski dolini in tudi drugod, kar mu pomaga pri uspešnem lobiranju,ko za društvo prosimo prispevke, naj bo to v materijalu ali za prostovoljno delo.
Pinki je znan kuhar dobrih vsakovrstnih jedi, vedno z veseljem priskoči na pomoč kjer koli. Med ljudmi je spoštovan in cenjen, gobarji ga cenimo in mu zaupamo, saj z svojim nesebičnim delom daje vzgled nam vsem.
Pod njegovim vodstvom je društvo pripravilo pet gobarskih razstav, ki so jih poznavalci podobnih razstav visoko ocenili, vsi obiskovalci pa so vsakokrat navdušeni, ko pridejo v Hočevje, da si ogledajo razstavo in okusijo gobarske dobrote. Lahko rečem, da je Hočevje po zaslugi našega društa in Pinkija poznano skoraj po celem svetu. Naše razstave so si ogledali ljudje iz Amerike, Japonske, Italije , Avstralije, Hrvaške in z vseh koncev Slovenije. od kar pa smo na spletu, lahko naše delo in program aktivnosti ter prireditev vidijo vsi, ki imajo internet.
Lansko leto je organiziral ved determinacij in malih razstav gob v osnovnih šolah, kjer je s predavanji in slikovnim gradivom seznanjal mlade bodoče nabiralce gob. Pri teh predavanjih je sodeloval naš mentor G. Tratnik Bogdan tudi član našega društva.
Pinki neumorni predsednik, gonilna sila pri vseh delovnih akcijah pri gradnji gobarskerga doma, ki je bil odprt 12.06.2010 in ga z veseljem obiskujemo člani društva, vedno več pa je tudi drugih obiskovalcev. Pri gradnji je poleg dela skrbel za malice prostovoljcev in slikovno gradivo, za zgodovino in generacije za nami.
Naš predsednik je tudi zelo dober poznavalec gob, determinator, fotograf in član MZS.
 
BRANKO MARKOVINOVIČ

Član društva že takoj od spomladi v letu 2006 v katerega so ga pripeljali prijatelji in sodelavci. Čeprav živi v Ljubljani nas redno obiskuje tako na razstavi in vseh prireditvah, pohodih in nabirkah v sklopu našega društva. Redno nam pomaga na razstavi z prinesenimi primerki gob, da v pomoči pri gradnji koče sploh nimamo besed, saj nam je na vsako prošnjo vedno priskočil na pomoč z raznim materialom.  Branko Hvala ti.

 

RADIO ZELENI VAL

Radio zeleni val, eden največjih medijev v osrednji Sloveniji in še dlje kamor sežejo njihovi valovi poslušanja  nam z obvestili in objavami ter reportažami v živo o naši gobarski razstavi pripeljal marsikaterega gosta. Saj nam je direktor in glavni urednik Boris Peterka in njihova ekipa  vsa ta leta od kar pripravljamo razstave glavni medijski pokrovitelj.  Hvala vam zelenci, na medijskem področju ste najboljši.  
   
PIZZERIJA PRI PETRU
 

Okrepčevalnica pri Petru kakor se je včasih imenovala, nam je od vsega začetka vsa ta leta, ko smo najbolj potrebovali pomoč stala v podporo tako denarno kakor tudi z dobitki in seveda tudi moralno saj ima za to pred vsem zasluge mama Melita, ki je mladost preživela v naši bližini sosednji Zdenski vasi. V letu 2010 v Septembru smo na pobudo Petra ml. organizirali tudi prvo determinacijo gob na terasi lokala. Zato se k njim vedno radi vračamo, in to priznanje naj jim bo v spomin na gobarje, da jih nismo pozabili.

   
BORIS HOČEVAR
Boris in njegova življenska sopotnic Joži so nam tako na prošnje za dobitke od  same prve organizirane razstave do danes v veliko podporo. Spominjam se ko sem prvič zašel v njihov gostinski lokal pri Koščak  s prošnjo za dobitke ali denarno pomoč, in od gospe Joži slišal besede, kaj naj vam pa dam zdejle, pridte kak drug dan bomo kj pripravli.  Res je bilo tako ko sem se potem še večkrat vračal saj so mi pripravili prek sto dobitkov in to prvič. Vračamo se vedno in radi saj smo postali pravi prijatelji. Vsa ta leta nas donirajo tako finančno kakor z dobitki zadje dve leti ko so odprli frizerski salon pa tudi z frizerskimi uslugami. Lepo se je vračati  v lokal kjer ima gost vedno prav. Hvala vam.