201220112010200920082007
 
Priznanja za delo v društvu 2005-2006

 

FRANCI  HROVAT
Lazarčkov Frenk, pobudnik za ustanovitev  društva. Zamisel o ustanovitvi društva segajo že v leto 2003—2004, ko sta s sedanjim predsednikom razmišljala o gobarskem društvu.  Rekel je:« Pinki ko boš ti v penziji moramo to speljati.« In res, za Božič leta 2004, smo se podali na hrib z imenom Šentrumar. Takrat je dejal: » na tem prostoru bo stala koča, gobarski dom«. Bil je prvi krst. Sanje so se mu uresničile, ko smo se zbrali na prvi ustanovni seji 30.10.2005.  Je eden izmed podpisnikov pri registraciji društva na Upravni enoti. Pripravil je vso potrebno dokumentacijo in v letu 2006 podaril del svojega zemljišča društvu. Ves čas  aktivno sodeluje, aktiven je  pri delu, nabiranju gob in se redno udeležuje sej.  Zato menim, da gre priznanje v prave roke. Čestitamo!

 

MARTA  DEŠMAN 
Marta – ja, Marta Dešman, naša deklica za vse. Je članica društva gobarjev že od samega začetka. To se pravi od prve ustanovne skupščine. Izvoljena je bila  v upravni odbor in prevzela delo blagajničarke. Delo blagajničarke opravlja vestno in odgovorno, kar se vidi pri vodenje blagajniških poslov kakor tudi pri poslanih poročil na DURS  in AJPES, na katera ni bilo nikoli nobenih pripomb. Je dobra poznavalka gob in se redno udeležuje vseh predavanj, sestankov in razstav. Pri delu je vedno med prvimi, kar vsi dobro opazimo. Spomnimo se samo naše razstave. Bila je pobudnica, da se razstava mora organizirati v Hočevju. Zelo aktivno je sodelovala pri pripravi  razstave.  Kljub slabemu vremenu in vsem naporom je skrbela za dobro razpoloženje obiskovalcev in gostov. Narodna noša, ki jo je priskrbela Marta je dodatno popestrila sam razstavni prostor. To je naša Marta, polna načrtov in energije. Zato naj jo to priznanje spominja na lepe dni v našem društvu. Čestitamo!

 

ANTON  PERKO
Toni .. tisti iz Ilove Gore. Kot Marta je tudi  on ustanovni član društva. Prevzel je odgovornost v nadzornemu odboru. Zelo vesten pri delu, pri nabiranju in raziskovanju gob ter pri pridobivanju donatorjev. Vedno ko odkrije kaj novega, obvesti predsednika. Tako je bilo v preteklem letu pri spomladanskem nabiranju Marčnic in tudi preko celega leta. V Juniju je našel prve dežnikarje, kar je velika redkost v tem času. Vestno je zbiral  gradbeni material za postavitev koče na Šentrumarju. Veliko je sodeloval pri organizaciji razstave in  s  postavitvijo svojega tovornega vozila za srečolov. Kljub pomanjkanju časa zaradi službe in dela doma si prizadeva, da v društvo prinese ideje in dobro voljo. Čestitamo!