201220112010200920072005-2006
 

 Priznanja za delo v društvu 2008

 
MILAN GLOBOKAR
 

Kaj naj vam sploh o njem lahko povem. Saj ga vsi, ki kakor koli delate v društvu,dobro poznate. Zelo deloven, marljiv in vesten. Nič koliko ur je preživel z nami v Šentrumarju, v družbi z nami, lopato, sekiro, pri betonskem mešalcu,  sam ali  z boljšo polovico, v sončnem oziroma v deževnem vremenu, pri urejanju koče in njene okolice. Zelo priden je tudi pri nabiranju gob, tako za društvo kot zasebno, saj mu je poleg gobarjenja prva strast tudi lovstvo v lovski družini Krka.

 

JOŽE PERKO - GENE
  Vsem dobro poznan kot GENE. V društvu  je od prvega leta delovanja društva. Vedno se udeležuje seminarjev in determinacij. Je  v veliko pomoč pri razstavah, nabirkah in pri nabiranju gob za društvo ter determinacije. Delaven pri nabavi materiala za kočo, z nasveti in tudi z rokami prime za delo. 30. avgusta je bilo v Sloveniji 100% največkrat klicano ime GENE! Gene daj to, Gene kako pa to, Gene kje si?...in tako je odmevalo od Šentrumarja do Hočevja, Krke in Jauh. Dober matematik-finančnik, ki izračuna vsak cent, kje dobiti ceneje, kdo bo sponzor tega ali onega materiala od lesa do odojka. Nič koliko kilometrov je prevozil s svojim vozilom v korist društva. V društvo pa prinaša tudi dobro voljo in polno smeha.

 

JOŽE KRALJ
 

Jože, je edini kralj ki dela. Vedno prime za vsako delo in nič koliko ur je preživel z nami v Šentrumarju, Ilovi gori, pri betoniranju, žaganju, barvanju lesa, postavitve koče. Skrbi za dobro voljo in razpoloženje v naši bližini.

Veliko volje pokaže tudi pri zanimanju  za gobe na determinacijah in pomaga pri gobarskih razstavah. Ja, to je naš JOŠ.
   
JOŽE KRAŠOVEC
 

Dober član društva, ki je s seboj v društvo pripeljal tudi svojo ženo. Vesten pri predavanjih in determinacijah. Veliko je pripomogel s svojim delom in znanjem pri pripravi začetnih del v Šentrumarju. S svojim kamionom je    veliko zvozil peska in drugega gradbenega materiala za gobarski dom. S strojem  nam je Jože kakor tudi njegov  mlajši sin  Jože  pomagal pri betoniranju ter izkopih pri koči. Jože ostani tak kot si! Ko bo pri koči zmanjkalo dela,  si bomo privoščili več počitka in druženja v koči.  Imeli bomo tudi več časa za nabiranje gob.

   
IDA IN PAVLE PERHAJ
  Ida in Pavle! Vedno pripravljena za delo, naj bo pri razstavi kjer aktivno sodelujeta pri pripravi in  poteku razstave ali pri delu gobarskega doma v Šentrumarju.  Ne moremo si zamišljati  dela brez Pavleta in njegovega traktorja, znanja in njegovih spretnosti kar vse nesebično daje na razpolago v dobrobit društva, za kar smo mu še posebno hvaležni. Tudi Ida v Šentrumarju ni od muh. Saj še z drugimi članicami  društva skrbi za čiščenje parcele in sadi  prve rožice, ki bodo pognale to leto in krasile našo kočo. Zna prijeti tudi za druga dela, saj je veliko pomagala pri pripravi in zaščiti lesa, tako opaža in brun. Nikakor ne smemo pozabiti njunega prispevka pri nabiranju gob za razstavo in pripravo gobjih jedi. Ker pa je Ida dobra gobarka, ji pri tem, ko se širi glas o rasti gob veliko pomaga njen moped ali njen fotelj na Pavletovem traktorju.
   
MAJDA IN DRAGO GRM
 

Sta aktivna člana društva od samega začetka. Vedno sta prisotna pri aktivnostih ob razstavi kjer sta prisotna ne glede na čas ali vreme.

Drago, kot predsednik gradbenega odbora, še posebno skrbi, da dela napredujejo, ker je pravi organizator, ki z dobro voljo vedno pridobi dovolj dobrovoljnih članov, ki nato skupno odhitijo na Šentrumar, v novo akcijo. Za nujne potrebe vseh, ki pridejo na Šentrumar, na delovno akcijo ali kar tako, je Drago z njegovim delom in znanjem poskrbel, da imamo ob koči v nastajanju že lepo hišico za olajšanje. Verjamem, da mu je Majda, pri tako zahtevnem projektu stala ob strani in dajala nasvete, da mu je uspel tak projekt, ki ga bo moral ponoviti. Majda je redna obiskovalka Šentrumarja in je vedno pripravljena prijeti za vsako delo, tako pri koči kot pri sprejemanju naših prijateljev iz drugih  GD.

   

MAVER ANTON - BOŠTJANČIČ ANTON

 

Toneta, sta člana društva  že drugo leto. Oba zelo delavna in zagnana gobarja. Saj Tone mlajši vsako jutro predno skoči na kakšno streho, obišče svoja gobja področja  si napolni košarico. Pri gradnji gobarskega doma sta nam takoj prostovoljno priskočila na pomoč in nam samoiniciativno podarila vse obrobe, žlebove in snegobrane. Kar nekajkrat sta šla v Šentrumar in prijela poleg svojega dela tudi za druga dela, ki jih je bilo treba opraviti. Prepričani smo, da  imata že ideje kako izdelati zaključne faze pri kaminu in dimniku na strehi. Želimo si več takih članov, ki nas spodbujajo in nam vlivajo novih moči pri delu in napredku v društvu.

   

BOGDAN TRATNIK

 

Glavni determinator-mentor našega društva je tudi dober poznavalec terenov okrog Hočevja, saj je bil pred mnogimi leti eden redkih obiskovalcev in občasnih stanovalcev naše vasi. Še pred ustanovitvijo društva je na naše prošnje bil pripravljen nuditi vso pomoč, da bi čim prej ustanovili svoje društvo. Ko je društvo zaživelo, se je tudi on včlanil v naše vrste. S svojim bogatim znanjem in poznavanjem gob je v društvo prinesel novo kvaliteto, saj je vedno pripravljen pomagati članom pri pridobivanju novih znanj o glivah, užitnih, strupenih in zaščitenih.

Kot mentor determinator vedno določa gobe na naših nabirkah pred razstavo, na razstavnem prostoru in opravlja determinacije pred občino Dobrepolje. Vsako leto nam priredi predavanje na temo gob za člane in prebivalce občine Dobrepolje. Z dobrim delom  društva je tako navdušen, da se je k nam včlanila tudi njegova  hči Veronika, ki gre po stopinjah očeta.

   

ANDRAŽ  HABIČ

 

Velik simpatizer našega društva in dober nabiralec gob. Če prav ni član društva, se druži z nami že od naše ustanovitve in nam vedno priskoči na pomoč, z nabiranjem gob na Pokljuki, Jelovici, Karavankah in Notranjskem, za potrebe naših razstav in determinacij. Z neverjetno lepimi primerki razveseljuje nas in obiskovalce razstave, njemu pa je v veselje, da je razveselil prijatelje. Andraž, tak ostani še naprej!

   

Veliko je članov, ki si zaslužijo priznanja, vendar ne morejo priti vsi hkrati na vrsto. Zato se vsem prisrčno zahvaljujemo.