201220112010200920082005-2006
 
Priznanja za delo v društvu 2007

 

Pavle Perhaj
  Pavle vedno pripravljen za akcijo, rad malo drži komando in zavpije, pri svojih letih je še vedno kot neuničljivi stroj, ki vedno in povsod prime za kakršnokoli delo. Poglejmo, lotil se je dela v Šentrumarju, pri prevozu peska iz doline na našo lokacijo, nič kolikokrat se je moral s traktorjem spustiti v dolino in nazaj v hrib, da smo lahko začeli z betoniranjem. Zidanje kamnite kleti ob pomoči Dragota, tudi vrata v klet so njegovo delo. Pri pripravi gobarske razstave je vedno prvi in kot režiser so njegove zamisli vedno na pravem mestu, tako v kozolcu, kuhinji in na cesti, da o gobah ki jih prinese sploh ne govorimo. Ja ja to je Kadunčov Pavle.

 

Drago Grm
  Kaj naj vam povem o njem, saj ga vsi dobro poznate, da je priden zagnan za delo, vedno pripravljen za akcijo in nas priganja v Šentrumar, da bomo vsi skupaj čim prej pod streho. Je kopija Kadunca. Dober poznavalec gob, ki nam vedno priskoči na pomoč. Vmes splete še kakšno košarico in skuha dobro žgano kapljico.  To je Drago.

 

Ciril Dešman
Ciril tudi ustanovni član društva in deluje v nadzornem odboru,   vedno med prvimi, naj si bo v Šentrumarju z lopato v roki, na vasi, res ga je težko opisati saj je vse stranski, ki mu ni težko prijeti za raznoliko delo. Vsi ga dobro poznamo, je strasten gobar in v času rasti gob ga je težko dobiti doma. Poznavalec gob, ja lahko rečem saj je eden tistih najbolj zagnanih gobarjev, ki prouči vsako nepoznano gobo s vprašanji ali pogledom v literaturo.  Če ima le možnost je zelo rad v družbi našega determinatorja Bogdana Tratnika na terenu ali pri predavanju. Prisoten vedno in povsod, da o razstavi in njegovem delu na njej ne govorimo.

 

Frenk Koželj

 

Vičov Frenk vaščan strasten gobar, lovec, polhar in delaven človek. V društvu vedno priskoči na pomoč in pomaga z delom v Šentrumarju, pri pripravi razstave in raznih drugih prireditvah. Vsem je bolj znan kot mojster žara. Saj vedno na razstavi od jutra do večera neumorno peče razne slastne jedi. Frenk kar tako naprej mi smo lačni.

 

Občina Dobrepolje
Občina Dobrepolje nam že od same ustanovitve stoji ob strani, saj kot vidite tudi naš sedež društva je v stavbi Jakličevega doma za seje in predavanja uporabljamo veliko in malo sejno sobo. Župan gospod Janez Pavlin pa nam vedno prisluhne in pomaga kadar je to potrebno. Občina Dobrepolje je bila že dvakrat pokrovitelj naše dvodnevne razstave gob. Zato mislim da gre to priznanje v prave roke. Priznanje za občino Dobrepolje bo prevzel podžupan Jože Hočevar.

 

Pekarna Blatnik
  Pekarna Blatnik nam je  že od samega začetka delovanja društva priskočila na pomoč z njenim dobrotami, kruhom in njenimi izvrstnimi slaščicami. Ko smo ustanovili društvo gobarjev in sklicali prvo skupščino leta 2006  smo bili seveda brez denarja. Prve članarine smo porabili za registracijo društva, žig in ostale stroške. Rekli smo, pogostitev članov in gostov na prvi skupščini. Zakaj pa ne ?  Nekaj bomo zbrali sami, kruh in pecivo bomo poskusili dobiti v pekarni Blatnik.  Poskus se je obnesel, saj nam je direktor, Tomaž Blatnik poslal veliko dobrot. Tako nam Pekarija Blatnik v vseh teh letih pomaga z njenimi dobrotami. Ob tej priliki  izročamo priznanje  direktorju gospodu Tomažu Blatniku.