201220112010200820072005-2006
 
Priznanja za delo v društvu 2009

 

FRANCI ADAMIČ
  Ustanovni član društva in hkrati tudi podpisnik na UE  Grosuplje.  Na prvi seji je bil predlagan in sprejet na mesto tajnika, katerega je upravljal tri leta, nato zaradi selitve v drugi kraj zaprosil za zamenjavo, kar smo na 4. skupščini tudi realizirali. Do danes je član UO, vodja planinsko pohodniške sekcije, udeležuje se tudi predavanj. Na tradicionalnih septembrskih  razstavah  pa vodi tekmovanja v kuhanju gobjih jedi. Tudi pri pripravi  različnih del in betoniranju na Šentrumarju je  priskočil na pomoč.

 

MITJA BUŠČAJ
Je član društva od leta 2006. Je aktiven, sodeluje na vseh predavanjih.  Udeležil se je dveh tečajev za determinatorja pripravnika  v Škofji Loki kakor  tudi v domačem kraju na Vidmu. Vedno je  pripravljen pomagati na razstavah, pri srečelovu, kuhanju in  pri nabiranju primerkov gob. S svojim štirikolesnikom priskoči na pomoč za prevoz na Šentrumar. Tako razbremeni in prihrani energijo ostalim članom društva pri  nošenju raznih stvari v kočo.  Pomaga tudi  pri delu gradnje koče na Šentrumarju. Zelo lepo in kvalitetno je položil  ploščice v koči. Poskrbi pa tudi za dobro voljo.

 

IGOR CILENŠEK

Vesten član, vedno priskoči na pomoč, če mu le čas dopušča, ki ga vedno preganja.  Prisoten je pri delu na vseh razstavah,  piknikih in predavanjih. Je naš »dragoceni« donator.  Igor, tak ostani še naprej in bo vse O.K.!

 
FRANCI FLEK
  Je član društva od leta 2007. S seboj  je pripeljal tudi svojo hčerko Amadeo, ki je bila nekaj časa najmlajša članica društva.  Žal zaradi službenih obveznosti ni toliko prisoten. Je pa dober gobar in je veliko po gozdovih tako v Istri kakor na Gorenjskem. Kljub temu  je spomladi leta 2009 uspel brezplačno urediti našo internetno stran društva, www.storovke.si,  kjer so vam na razpolago vsi podatki o našem društvu, razne zanimivosti, kakor tudi redna obvestila o dogajanju v društvu.
 
FRANC GLAVAN
  Je član društva že skoraj od samega začetka. Vedno je  pripravljen pomagati pri izvedbi razstave. Na  razstavi ga vidimo v kuhinji pri pečenju mesnih jedi, kjer vedno dobro diši,  redno nam prinaša razne primerke gob za razstavo, sodeloval je tudi pri pripravi – barvanju - lesa  za kočo.
   
PAVLE GREGORKA
Je član od  ustanovitve društva. Bil je predlagan in sprejet, kot predsednik nadzornega odbora, ki ga je vodil do danes. Udeležuje se vseh nabirk, predavanj. Pomaga pri izvedbi razstave in  na razstavi.   Videvamo ga v »jurčku« od jutra do noči. Vedno udeležen na delovnih akcijah v Šentrumarju al' pa drugod. Ja to je Pavle.
   
BRIGITA HROVAT
 

Je naša članica od samega začetka, se pravi od ustanovitve društva. Zelo pridna pri pripravi postavitve razstave, aktivna pri nabiranju maha. Največje zasluge in dela imam preko celega leta, ko pridno zbira dobitke za srečelov. kar izvrstno  izpelje.

Na razstavi priskoči na pomoč v strežbi. V veliko pomoč je pri gradnji doma, saj ji  tudi čopič  gre dobro od rok.  V  veliko pomoč je pri izvedbi piknikov in na raznih prireditvah. Je članica častnega razsodišča. Kaj naj rečem, naša Brigita je vsestranska. Hvala!

   
MARINKA HROVAT
 

Članica od samega začetka društva, zelo delavna saj je šlo veliko desk in  opaža skozi njene roke pri barvanju. Samo poglejte balkon ki ga je trikrat sama prebarvala.

Tudi pri mešanju in prevozu betona  ji gre zelo dobro od rok saj je redno bila v družbi fantov pri mešalcu in samokolnici. Meni je v veliko spodbudo, da bi bila še dolgo  zdrava in z nami v gobarski druščini.

 
BOJAN JEREB

Je  eden najbolj zagnanih in najboljših gobarjev tega časa v našem društvu. Gobe  najde pozimi, poleti, jeseni in celo ponoči !

Najbolj vesten, kar se tiče urnika oziroma raznih nabirk, po planu društva. Vedno je pripravljen nabrati gobe za društvo oziroma razstavo. Je tudi zelo aktiven na Šentrumarju na delovnih akcijah.

 
ŠTEFAN KASTELIC

Je član od leta 2006. Društvo donira z nalepkami, prevozom desk in brun. Bil je tudi na dvo- dnevnem tečaju za pripravnika mentorja, za kar je uspešno opravil tudi izpit društvenega pomena. Sodeloval  je pri gradnji koče. Na razstavi ga vidimo s kuhalnico v roki in postrežbi gobjega golaža.

 
DRAGICA PAJNTAR

Je članica od same ustanovitve društva. V veliko pomoč je pri urejanju raznih zadev oziroma dokumentov za društvo.

V letu 2008/09 je na pristojnem Ministrstvu uredila, da deluje društvo v javnem interesu. Tako smo lahko do 31.12. 09 na DURS posredovali zahteve za donacijo  dela dohodnine (  0,5% ) v korist našemu društvu. Udeležuje se  predavanj o gobah. Redno sodeluje na razstavah našega društva. Kaj postori tudi v koči, in redno prinaša polne nahrbtnike raznih stvari za potrebe v koči.  V društvu deluje kot  predsednica častnega razsodišča.

 
IBRAHIM SALKIĆ

Je član skoraj od  začetka ustanovitve društva. Je zelo dober gobar. Je eden boljših poznavalcev različnih vrst gob, zato ga videvamo velikokrat v družbi Bogdana.  Vedno je pripravljen pomagati, tako z delom kakor z nasveti. Udeležuje se vseh predavanj, nabirk gob za determinacije doma, pred občino in drugod. Pomaga pri izvedbi razstave in na sami razstavi. Kaj pa pri koči?... ja tudi tam ga videvamo, pomaga če ne z rokami katere ga »bole« pa se izkaže z nabavo malice in pijače. Ibro ostani tak!... saj je v tvoji družbi  polno smeha.